نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 33
بازدید کل : 19934
تعداد مطالب : 232
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1




آپلود عکس
تابستان

 

فصل تابستان
 
 
فصل تابستان

تابستان فصل دوم از چهار فصل سال در گاهشماری خورشیدی است و به موسم گرما گفته می‌شود.

فصل تابستان برای نیمکره شمالی زمین، از اول تیرماه شروع شده و تا پایان شهریورماه (۳۱ شهریور) ادامه پیدا می کند. و شامل سه ماه تیر، مرداد و شهریور است. درحالیکه همین دوره زمانی برای نیمکره جنوبی زمستان است. و تابستان نیمکره جنوبی متقابلاً هنگامی است که در نیمکره شمالی زمستان است.

این فصل بین دو فصل بهار و پاییز قرار گرفته است.

پس از اتمام تابستان، شروع رسمی سال تحصیلی می باشد.

:: موضوعات مرتبط: اعجاز طبیعت، ،
نویسنده : امید خسروی
مرغ عشق

مرغ عشق برای اولین بار در اواخر سال ۱۷۰۰ میلادی به صورت گله‌های وحشی در استرالیا مشاهده شد که تعداد افراد این گله‌ها به هزاران قطعه می‌رسید. نام انگلیسی مرغ عشق «باجریگار» از کلمه بومی budgerijour گرفته شده است که این لغت در زبان بومیان استرالیا به معنی «غذای خوب» می‌باشد و شاید علت این تسمیه بدان جهت بوده است که وجود این پرنده در منطقه‌ای دلیل وفور نعمت و غذای فراوان در آن منطقه بوده است، زیرا که این پرنده در شرایط مناسب غذایی به شدت زاد و ولد نموده و گله‌های بزرگی به وجود می‌آورد. این پرنده برای اولین بار در سال ۱۸۰۵ توسط «جورج شاو» مدیر جانورشناسی موزه طبیعی بریتانیا شناسایی شد و در سال ۱۸۳۲ طبیعی دان «موزه لینه» که «یوهان واگلر» نام داشت توضیحاتی دربارهٔ مرغ عشق منتشر کرد. در سال ۱۸۴۰میلادی، زیست‌شناسی به نام «جان گولد» این پرنده را از استرالیا خارج کرد و به انگلستان برد. موج تقاضا برای این پرنده موجب شد تا کشتی‌های زیادی دست به کار انتقال این پرندگان به اروپا، مخصوصاً انگلستان، هلند و بلژیک بزنند. کشتی‌ها مرغ عشق‌ها را در دسته‌های چند ده هزارتایی حمل می‌کردند. در طول سفر چند هفته‌ای، فقط تعداد اندکی از آنان سالم به اروپا می‌رسیدند. به زودی این پرنده اهلی شد و از طریق انگلستان به تمام دنیا منتقل شد. در سال ۱۸۴۶ برای اولین بار وارد کشور فرانسه شد و هشت سال بعد یعنی در سال ۱۸۵۴ طبیعی دان فرانسوی «جان دلون» مقاله‌ای در خصوص تکثیر، تغذیه و نگهداری مرغ عشق منتشر کرد. در سال ۱۸۵۹ نویسنده آلمانی «کارل بوله» در نشریه پرنده شناسی آلمان مقاله مفصلی دربارهٔ مرغ عشق منتشر کرد. از نوشته‌های «بوله» چنین بر می‌آید که مرغ عشق در آن زمان در تمامی شهرهای بزرگ آلمان به عنوان حیوان خانگی رایج بوده است و بنا به گفته او مرغ عشق برای اولین بار در سال ۱۸۵۵ درشهر برلین آلمان توسط «گرفین شورین» تکثیر یافت. مرغ عشق از سال ۱۸۶۰ به بعد در تمامی باغ وحش‌های آلمان وجود داشته و با موفقیت تکثیر و پرورش یافته است. طی ۵۰ سال، واحدهای عظیم تجاری به وجود آمدند که هزاران قطعه از این پرنده کوچک را برای دوستداران پرندگان زینتی تکثیر می‌کردند. در اواخر قرن نوزدهم واردات مرغ عشق به ارقام غیرقابل تصوری رسید. بنابر نوشته‌های «دبراسای» تنها در سال ۱۸۹۴ واردات پرندگان زنده به بنادر فرانسه بالغ بر یک میلیون و دویست هزار قطعه بوده که در آن، واردات مستقیم به انگلستان و آلمان منعکس نشده است.

مشخصات کلی[ویرایش]

 
مرغ عشق نر بالغ آبی

مرغ عشق در حالت کلی می‌توان به ۲گروه هلندی وساده تقسیم کرد که نژاد هلندی آن دو برابر بزرگتر از نژاد معمولی آن است که معمولاً در کشور انگلستان نگهداری شده و در ایران هم موجود است و مرغ عشق اهلی، اندکی از همنوعان وحشی خود بزرگ‌تر است. طول بدن این پرنده بین ۱۶ تا ۲۰ سانتیمتر می‌باشد. عمر انواع وحشی آن ۱۰ تا ۱۴ سال و عمر نوع اهلی آن اغلب کمتر از ۵ سال است. البته در میان مرغ عشقهای اهلی گاه عمر ۱۱ ساله نیز مشاهده شده‌است.
رنگ طبیعی این حیوان سبز چمنی می‌باشد انتهای پشت ٬سینه و شکم سبز می‌باشد. پشت سر ٬بالای شانه و روی بالها زرد همراه با خطهای سیاهی به صورت موجی می‌باشد. دو پر بزرگ از میان دمش بیرون آمده که آبی تیره‌اند. پرهای دم سبز بوده و دارای نوار زردی می‌باشد. صورت مرغ عشق تا گلو زرد روشن است و در انتهای صورتش لکه‌های بنفشی که ریش نامیده می‌شود وجود دارد. پلکها بسیار نازک هستند و از سمت پاین به بالا جمع می‌شوند. نوکش مانند طوطی سانان است و نوک پایینی کوچکتر از بالایی می‌باشد.

 

:: ادامه مطلب
:: موضوعات مرتبط: اعجاز طبیعت، ،
نویسنده : امید خسروی
خواص و ارزش غذایی پیاز

خواص و ارزش غذایی پیاز

پیاز بخشی از خانواده آلیوم از سبزیجات و گیاهان است که در این خانواده سیر، پیازچه و تره فرنگی نیز قرار دارد. گیاهان و سبزیجات موجود در این خانواده برای قرن‌های متمادی نه تنها به خاطر خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد آن بلکه به خاطر خواص درمانی کشت می‌شد. پیاز اندازه، شکل ، رنگ و طعم متفاوتی دارد. متداول‌ترین نوع پیاز، پیاز قرمز و سفید است. طعم پیاز نیز از شیرین به تلخ تغییر پیدا می‌کند.
اطلاعات تغذیه‌ای پیاز:
پیاز سرشار از مواد مغذی است. این ماده اگرچه کالری اندکی دارد اما مواد مغذی فراوانی همچون ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را در خود دارد. یک پیمانه پیاز خرد شده به طور تقریبی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۰ گرم چربی،۳ گرم فیبر، ۷ گرم قند، دو گرم پروتئین دارد. این ماده همچنین حاوی ویتامین C ، B6 و منگنز است. پیاز حاوی مقادیر اندکی از کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، سولفور، فسفر و پتاسیم است.
مزایای پیاز برای سلامتی:
مصرف انواع مختلفی از سبزیجات و گیاهان می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف موادی همچون پیاز می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری قلبی را کاهش دهد.

خواص پیاز خام در مقابله با گرمازدگی

به گزارش خبرنگار مهر، پیاز دارای خواص گوناگونی برای سلامت بوده و حتی با ریزش مو هم مقابله می کند.

اما یکی دیگر از خواص پیاز، خنک نگه داشتن بدن است. پیاز، بخصوص پیاز قرمز، حاوی ماده شیمیایی موسوم به کورستین است که دارای تاثیر ضدهیستامین است.

هیستامین محرکی است که موجب عرق سوز شدن بدن می شود و به گزیدگی و نیش حشرات واکنش مخالف نشان می دهد، از اینرو مصرف پیاز می تواند به این مشکلات متداول در فصل تابستان کمک کند.

همچنین مصرف پیاز در فصل تابستان به پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و عفونت ها کمک می کند. پیاز دارای مواد مغذی ای است که شما را از بیماری ها دور نگه داشته و برای پوست هم مفید است.

استفاده پیاز در سالاد موجب بهبود عملکرد گوارش می شود. آب پیاز می تواند برای درمان آفتاب سوختگی پوست هم مناسب باشد که به صورت موضعی بر روی پوست مالیده می شود.

مصرف روزانه پیاز می تواند به بهبود سطح کلسترول بد خون که موجب مشکلات قلبی می شود نیز کمک کند.  

 

:: ادامه مطلب
:: موضوعات مرتبط: اعجاز طبیعت، ،
نویسنده : امید خسروی
پرستو
پرستو  
 
     
 
 
پرستو  
 
 
 
 
   
   
 
پَرَستو یا ( چلچله ) پرنده ای حشره خوار است. تاکنون نزدیک به هشتاد گونه پرستو را شناسایی کرده اند. وتقریباً در همه جاهای زمین پرندهٔ پرستو یافت می شود. این پرندهٔ کوچک را با ۲۰ سانتیمتر قد وبدن کشیده ، بالهای سیاه زاغی و منقار کوتاه سه گوش به آسانی می توان از دیگر پرندگان باز شناخت.
● موسم تخمگذاری
درموسم جفت گیری و تخم گذاری پرستوی ماده تا پنج تخم می گذارد، ومدت پانزده روز روی تخم ها می خوابد، وپس از بیرون آمدن جوجه ها از تخم (تفقیص) وسپری شدن ۲۵ روز جوجه ها برای ترک لانه آماده می شوند. اما چند شب نخست را به آشیانه برمی گردند، واز آن پس برای همیشه لانه را ترک می گویند.
● آشیانه
ساختن آشیانه به کمک هردو پرستوی نر وماده صورت می گیرد. لانه را از گِل وساقهٔ علفها ی خشک وپـَر ساخته می شود. بدلیل یکسانی رنگ پرهای پرستو (چلچله) نر وماده وباز شناختن آنها از یگدیگر آسان نیست.
:: ادامه مطلب
:: موضوعات مرتبط: اعجاز طبیعت، ،
نویسنده : امید خسروی
خواص دارویی و درمانی گیاه رازیانه

گیاهان دارویی,عکس گیاه رازیانه

خواص درمانی و دارویی گیاه رازیانه

 گیاه رازیانه

یک کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به این که رازیانه گیاه لاغری است که در بخش هایی از خاک کشورمان می روید، گفت: گیاه رازیانه در مناطق شمالی ایران و در دامنه های کوههای البرز بطور خودرو می روید.

ایشان با بیان اینکه رازیانه یک گیاه دارویی گل دار از راسته آپیالس(Apiales)، تیره چتریان (Apiaceae) و از رده رازیانه ها (Foeniculum) است که بومی مناطق مدیترانه است، تصریح کرد: کشورهای سوریه، هند، مکزیک، ایران، مصر، ترکیه و چین عمده ترین تولیدکننده های رازیانه در جهان هستند.

:: ادامه مطلب
:: موضوعات مرتبط: اعجاز طبیعت، ،
نویسنده : امید خسروی

صفحه قبل 1 صفحه بعد

امارگیر حرفه ای سایت


ریزگردها | روانشناسی
آموزش زبان | مسکن قزوین
کرمان | کوله پشتی

امارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت